torsdag 22. september 2011

Lillebror har endelig kommet

Lillebror har rukket å bli vel en uke gammel

Noen ganger må andre ting bare vente. Lillebror har nemlig kommet til verden, og da blir det ikke så mye tid her inne på bloggen. Dagene går med til å bli kjent, og til å kose masse masse. Åh så herlig å endelig få møte det lille vesenet man har kjent sparke og romstrere i ni måneder. Hele familien er helt nyforelska, og synes selvsagt han er verdens fineste.

Nå begynner formen å ta seg opp igjen da, og jeg har i hvertfall tre strikkeprosjekter som ligger og venter, så forhåpentligvis blir det snart litt liv her inne igjen :)

Ønsker alle som fortsatt titter innom en god helg (ja jeg tar helg på en torsdag, jeg)

søndag 11. september 2011

Loppis er poppis



I går var jeg på Fiinloppis - et konsept med inviterte folk på stands med egne, utvalgte ting for salg. Siling, på godt og vondt altså. I prinsippet kan man jo komme over mange godsaker her - litt sånn rett på sak uten alt det vanlige skrotet, men utvalgte fiine saker. Vel, om det var mange fine lopper der vet jeg sannelig ikke. Alt jeg så var folk - folk overalt. Det var jammen ikke lett å være gravid loppisjeger i de altfor små lokalene som loppemarkedet ble holdt i. Risikosport, fant jeg ut, og måtte nærmest gi opp. Fikk tatt noen raske overblikk over bordene da, men kunne ikke få øye på noe som lignet det jeg var på utkikk etter. Det som slo meg egentlig, var hvor lite saker og hvor mange MENNESKER som fantes inne på kanskje  noe sånt som 40 kvm....

Må innrømme jeg hadde litt høye forventninger, og endte opp ganske skuffet. Men etter en cappucino inntatt ute i behagelig høstvær (så herlig vær i Tromsø for tiden!), bestemte vi oss for å dra til en forholdsvis ny og anonym bruktbutikk som jeg har hatt planer lenge om å besøke. Her er det ikke snakk om loppis-feinschmeckere, nei, men en god gammeldags skrotbutikk med altfor mange Donaldblader, åttitallsglass og masse keramikk fra 90-tallet. Egentlig ganske frigjørende å komme inn i denne butikken, må jeg si. Så lite blasert (hvis en butikk kan være blasert eller ikke, da, hehe) Her fant jeg i hvertfall en lekkerbisken: en stor skål fra Turi design Stavanger Flint - og det for en slikk og ingenting. Sånn skal det egentlig være å gå på skattejakt! Vet om flere steder i byen der denne skåla hadde hatt en tidobla utsalgspris.

Ingen tvil om at loppis er poppis - men hva er best: fancy feinschmecker-markeder eller gode, gamle, anonyme altmulig-skrotutsalg? Jeg tror jeg vet hva jeg foretrekker :)

onsdag 7. september 2011

Striper på overtid



Her er man på overtid, og bruker tiden blant annet til drikking av bringebærblad-te og strikking. Har funnet ut at det går mye i striper for tiden. Siste impulsive prosjekt er også i striper. Har nemlig begynt på en gammel favoritt fra Nøstebarn - babygenser i verdens deiligste garn av silke og alpakka. Oppdatering kommer når den er ferdig. 

Det stripete kruset på bildet er også en gammel favoritt, og kommer i par sammen med et tilsvarende krus bare med gul innside. Synes de ligner på arbeider fra Grete Prytz Kittelsen. I virkeligheten stammer de fra Unicef, og heter noe sånt som "Sol og Måne"-krus husker jeg ikke helt feil. Skulle gjerne hatt flere, men kan ikke finne dem lenger på nettbutikken til Unicef.

Visste dere forresten at striper er et gammelt symbol brukt i strikking? En stripe kunne for eksempel symbolisere en ledesnor som viste vei gjennom livet, eller stien som viser vei gjennom skogen. Liker striper, jeg :) Men nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt lei. Kanskje på tide å bytte ut striper og lyseblått med skikkelig sterke farger og herlige mønstre, som for eksempel et herlig sengetrekk fra det glade 70-tallet? 

Etter min opprinnelige plan skulle nemlig helga brukes til stoffjakt på Fiinloppis her i byen, men i stedet skal jeg nok sannsynligvis avslutte mitt 9-måneders-prosjekt i stedet :) Ikke ille bare det! Så får dere andre flinke bloggere der ute fortsette å inspirere oss med fine farger og kul søm. Jeg gleder meg i hvertfall til helga :)

lørdag 3. september 2011

Overraskelse i posten: Pickles-boka


Hurra for forsinka bursdagsgaver, hurra for gode venninner. I går fikk jeg oppskriftsboka fra Pickles i postkassa, en bursdagsgave fra snille snille Katrine i Mosjøen. Tusen takk ;) den falt i smak. Har ønsket meg den leenge. Super å bla i mens man sitter her og venter. Strikkeprosjekt-listen min har økt betraktelig nå, kanskje jeg skal strikke denne:

Enkel vest (Pickles)

eller denne:

Barndomsgenser med hette (Pickles)

Jeg gjorde også ferdig et par sokker til i går (hehe, jeg og sokker altså). Har nemlig klart å strikke feil i mønsteret på genseren jeg holder på med, og må rekke opp tre- fire omganger. Stønn! Genseren er dermed lagt på vent, og i stedet har jeg begynt på flere småprosjekter. Til storepia ble jeg ferdig med disse:

Sokker strikket i Fabel (Drops)

Og i min evige kamp mot restegarnet, har jeg liksågodt startet på et til sokkeprosjekt med garnet som ble til overs, i en mindre størrelse. Da blir det ikke noe garn igjen, og jeg får to par sokker i stedet for at garnet blir liggende bortglemt og aldri brukt. Hah! 1- 0 til meg :)

Et par barnesokker ser dagens lys


Ha en fin helg alle sammen!