onsdag 28. mars 2012

Ta din ring og la den vandre.....




Gule ringer fra m.i.l.c.h.schaum



Grønn ring fra Handmade Vibeke


I det siste har jeg vært så heldig å bli innehaver av fire fine ringer i lekre farger. Jeg synes de er så fine! Med disse er det så lett å piffe opp et ellers nøytralt antrekk, uten at man føler seg overpyntet. De tre ringene i gult har jeg fått av snille Guro - tusen takk, de blir satt pris på :). Den grønne kjøpte jeg i Epla-butikken til Handmade Vibeke.

Nå er jeg klar for vår :)

I'm ready for spring with these lovely rings. The three ones in yellow were given to me by Guro, and the green one is bought at Handmade Vibeke.

mandag 12. mars 2012

Om å gjøre noe helt nytt





Store hvite og nydelige hekla sengetepper minner meg om min kjære mormor. Hun heklet mye, og alltid av typen hvit fin kniplingshekling. Tror ikke jeg kan huske å ha sett henne med hekletøy i tykkere garn. Hos meg er det omvendt; de gangene jeg hekler er det alltid i ull- eller alpakkagarn, og resultatet er som regel noe man kan ta på seg, noe man skal bruke. Mine heklerier er ikke nødvendigvis tenkt til pynt.

Nå har jeg imidlertid startet et helt nytt prosjekt, der jeg plukker opp (hekle)tråden til mor. Jeg har begynt å hekle på et sengeteppe til barneseng, etter en oppskrift i denne boken. For første gang har jeg gått til innkjøp av hvitt heklegarn på sånn stor rull/nøste. Ikke fritt for at jeg føler meg litt som en bestemor der jeg sitter og knoter. Vårt interiør er heller ikke preget i betydelig grad av hekla kniplingsduker og blonder (faktisk kjemisk renset for det), så jeg kan trygt si at det er noe helt nytt jeg har gitt meg ut på. Likevel, mens jeg sitter og hekler danner det seg ideer om hvordan man kan bruke resultatet i en litt mer moderne setting. Jeg planlegger til og med nye små "kniplingsprosjekter" til å sy på kjoler jeg i fremtiden snart skal få sydd til lillejenta.

Konklusjonen er at det er oppfriskende og morsomt å prøve seg på nye ting. Har alltid trodd at hekling på denne måten er skikkelig vanskelig, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Kan du hekle stavmasker, klarer du deg fint. Å hekle det pent, systematisk og rett er en annen sak....der tror jeg man må øve seg opp på.

Når prøvde du deg sist på noe helt nytt?

mandag 5. mars 2012

Sennepsgul

To fornøyde små ben



Sennepsgule fluesokker

Et snev av 70-tallet?



Jeg har hatt meg en liten sokkestrikk-runde. Plutselig var alle ullsokker for små til lillegutt, og når man begynner å strikke til én så vil den andre også ha - dermed fikk storpia også et par. Har brukt restegarn (av typen babyull og noe alpakka), og som dere ser har fargesjatteringene gått i brun, hvit og sennepsgul. 

Til jenta i huset strikket jeg nok et par fluesopp-sokker, siden de forrige ble så godt mottatt. Synes de ble kjempetøffe i sennepsgul. Lillegutt har fått to par; et par brun-og hvitstripete med sennepsgule detaljer, og et par brune sokker med sennepsgult retromønster (mener jeg har sett noe lignende før, på en eller annen 70-tallsbolle/lampe/tekstil?)


I've knitted more socks, from leftover yarn. Love the color combo brown, white and mustard yellow.

Digger denne fargekomboen, kunne tenkt meg å strikke en genser til lillegutt i samme stil