fredag 21. september 2012

Ullbukse i Færøy-garn






Da den ikke-strikkende mannen i huset var så heldig å måtte dra til Færøyene på jobb, fikk han beskjed om å kjøpe med seg garn hjem. Et helt naturlig ønske, sett fra mitt ståsted, men iveren stod merkelig nok ikke i taket hos den reisende: Garn? Neei....Han skulle da virkelig bare innom flyplassen, og så rett på jobb. Var ikke tid til å gå på garnjakt, nei.

Heldigvis; på Færøyene er det helt naturlig å ha garn til salgs på flyplassen. Så da ble færøysk garn på meg (fin trøst når man ikke fikk dra selv). Med god hjelp fra en norsk medpassasjer (en eldre dame som  forbarmet seg over han) fikk han kjøpt med seg hjem garn fra Navia

Av Navia Duo naturull har jeg strikket lillegutt en skikkelig god og varm ullbukse i klassisk ribbestrikk. Siden jeg har strikket en del med alpakka i det siste, så fryktet jeg at garnet skulle klø. Men etter sånn omtrent to runder ble jeg veldig glad i garnet, som faktisk er utrolig mykt og fint. Ble litt fascinert over bakgrunnshistorien til garnet også. Det ble stiftet i 2004, av en kar som opprinnelig hadde utformet bedriften som et skoleprosjekt. Når prosjektet var ferdig fant han ut at han ville satse på idéen sin videre. Nå selges Navia garn i 9 ulike land og har omtrent 600 utsalgssteder rundt om i verden. Sprekt!

torsdag 13. september 2012

Ferdig med den lune genseren fra Pickles






Jeg har strikket ferdig min lune genser fra Pickles - og er herved flyttet inn i den. Så utrolig deilig angoragarn er! Både å strikke med, og kle seg i. Fornøyd ble jeg også med min egen strikking denne gangen. Føler jeg fikk den ganske så lik originalen.

Lun genser fra Pickles er virkelig en fin genser. Spennende å strikke, og jeg elsker den feminine formen på den. Legg spesielt merke til detaljene på skulder og ermer. Genseren strikkes med raglanfelling, ovenfra og ned. Og nesten det beste av alt: nesten ingen montering til slutt. Måtte kun sy sammen ermene. Den er med andre ord et kjapt og greit prosjekt.

Jeg bestilte et ferdig garnkit i størrelse small. Da satt jeg faktisk igjen med omtrent 1 1/2 garnnøste som ikke ble brukt (og jeg synes jeg har strikket relativt løst i tillegg). Hvorfor vet jeg ikke, jeg har vel en annen strikkefasthet enn de har beregnet. Men jeg ble fornøyd med resultatet, så det ekstra garnet får gjerne en plass i garnkurven. Det er dessuten ikke umulig at jeg strikker flere lune gensere.

tirsdag 11. september 2012

Ny genser og bukse til lille B








Listen fra forrige innlegg minker sakte men sikkert. Jeg har strikket lille B et varmt og lett sett til barnehagen. En helt enkel og grei bestefargenser og bukse med strikk i livet og ribbekant ved bena. Begge deler er hentet fra Strikk til Nøstebarn, med noen modifiseringer av meg selv på buksen. 

Settet er strikket i Fin fra Du Store Alpakka, som består av ei blanding av babyalpakka og silke. Deilig og mykt garn som passet fint til dette settet. Var litt skeptisk underveis i strikkingen. Syntes nemlig garnet hadde vel mye glans i seg, og var det ikke litt for glatt? Men nå som settet er ferdig, er jeg kjempefornøyd. Litt luksus i hverdagen må man jo ha.

Den nevnte glansen i garnet gjorde det svært vanskelig å få skikkelige bilder denne gangen. Ikke en gang med litt enkel bilderedigering har jeg klart å få frem lik farge på alle bilder, ser jeg. Den originale fargen er sånn cirka som på det øverste bildet. Og bare så det er sagt: da den høyst impulsive fotoshoot'en startet, hadde jeg ikke sydd inn strikk i livet på buksa. Derav saggebukse-stil på siste bilde.

onsdag 5. september 2012

Huskeliste Pinterest-illustrert

1) Gul cardigan: kidstricots.canalblog.com 2) Blå hals:Rhe Tuscyn Cowl av Heidi May (Ravelry) 3)
  Grønn tunika: Karen Borel (Ravelry) 4) Genser: meretesmonstermonster.blogspot.com
 5) Lue: The Paper Cloche av Heidi May (Ravelry). Alle bilder pinnet og lånt pent fra Pinterest 




1) On-the-go-veralls: Heidi Lehman (Ravelry) 2) Blå vest: gurolaga.blogspot.com
 3) Heklet vest: milchschaumdesign.blogspot.com 4) Ullsett: bug2hug.getishop.com
Alle bilder er pinnet og lånt pent fra Pinterest

Votter fra sheepishknitcrochet.tumbir.com


Tid for høst, barnehagestart og skolestart - og ullklær som viser seg å være i minste laget. Her må det strikkes med andre ord. For at jeg skal huske på hva som må skaffes i hus, har jeg laget meg en huskeliste - illustrert av et tilfeldig utvalg av bilder som jeg har pinnet på Pinterest.....ja tilfeldig og tilfeldig, de er jo selvsagt utvalgte alle som én fordi jeg synes de er finstrikk som jeg kan tenke meg å lage selv. 

Storpia trenger:

1) en gul cardigan
2)Småplagg som en kul hals og et par fine votter
3) Skulle gjerne hatt en eller flere strikkekjoler og tunikaer
4) Genser og ullbukse
5) Selvsagt flere ullester også


Lillegutt må ha:

1) Ullbukse
2) Ullgenser
3) Gjerne en varm vest utenpå bodyen
4) Småplagg som votter, hals
5) Lester her i gården også

Da er det vel bare å begynne å strikke :)