søndag 24. februar 2013

Magda-kjole











Det har vært stille stille her inne i det siste. Ny jobb, travle dager og lite tid til strikking har det blitt. Så gøy da at det fortsatt er ganske mange som er innom her, - til og med nye følgere har det blitt :) Det er motiverende! Og jeg har da slettes ikke gitt opp bloggingen, heller - har bare hatt meg en aldri så liten pause. 

Så hva har jeg strikket på i det siste? Da en av mine beste venninner kunne fortelle at hun skulle bli mamma til en liten jente, fikk jeg endelig påskudd for å strikke den fine, tøffe, herlige Magda-kjolen designet av Tora Frøseth. Jeg liker den spesielt godt i den originale fargen - lyseblå med gul knapp og gule babysokker, og skulle gjerne ha strikket den i de fargetonene. Men jeg hadde selvsagt ikke passende garn liggende på lur, så i stedet ble det en Magda-kjole i lilla/gammelrosa. Med den søte knappen fra Rice, synes jeg den passer godt til min venninnes smak :)

I stedet for babysokkene tilhørende kjolen, strikket jeg et par babysokker etter egen oppskrift, med hullrad og matchende flettebånd. Jeg har god erfaring med disse typer babysokker - strikket med ganske langt skaft for at de skal holde seg på plass.

Siden jeg ikke har fått gitt bort gaven enda, håper jeg ikke den nybakte mamma er innom her. Jeg satser på at hun er i barseltåka og opptatt med andre gjøremål enn å surfe på nettet :)


Oppskrift: Magda-kjolen til Tora Frøseth
Størrelse: 3 mnd
Garn: Babyull fra Dalegarn
Pinner: 2,5 og 3
Tilbehør: 1 knapp fra Rice
Sokkene er strikket etter egen oppskrift