søndag 17. mars 2013

Mønstret inspirasjon


Downton Pullover av Amy Keefer




Stasis Pullover av Leila Raabe




Pinterest, ukjent opphav


Det beste med søndager kan være fem minutters tid alene i sofaen,  med en nylaget kopp kaffe. Jeg brukte mine fem minutter til inspirasjonssøk på nettet. Over ser dere noe av det jeg fant. Kunne godt tenkt meg en genser i tradisjonell mønsterstrikk/fair isle. Flere forslag til fair isle-gensere mottas med takk :)

En liten oppdatering fra forrige innlegg: det vinrøde finullgarnet har herved funnet sin skjebne i dette strikkeprosjektet. Gleder meg til den blir ferdig - tror den har potensiale til å bli en ny hverdagsfavoritt.


Fortsatt fin søndag!

tirsdag 12. mars 2013

Har du en fin oppskrift?











Hjelp!
Jeg fant ti nøster Rauma Finullgarn i boden, og nå lurer jeg på hva jeg skal bruke dem til. Fargen kommer ikke helt klart frem på bildet, men er i virkeligheten burgunder. Tipper de ble kjøpt inn før juletider en gang, da jeg hadde en liten dille på burgunder. Nå leste jeg nettopp i Dagbladet er burgunder er SÅ ut altså, spesielt i Oslo - der man visstnok hadde sett fargen overalt i flere år nå. Høres ikke helt greit ut nei, men whatever: jeg bor langt fra Oslo, og her tåler vi burgunder litt til.

Så; i og med at jeg har lyst på en genser til meg selv, etterlyser jeg hjelp fra dere. Har du tips/link til en fin genser eller jakke til dame? 

Garndetaljer:

Garn: Rauma Finullgarn
Farge: Burgunder
Antall nøster: 10 à 50 g = 500 g totalt
Pinnestørrelse: 3
Strikkefasthet: 26/10

lørdag 9. mars 2013

Babyjakke i Alfa









En gave til en nyfødt liten gutt - ferdig strikket, og overlevert til mammaen i dag. Oppskriften er fra Sandnesgarn, og er designet av Lene Holme Samsøe. Jeg oppdaget tilfeldigvis et ferdig strikket eksemplar av jakken i en garnbutikk, og syntes den var så fin. Oppskriftshefte og 3 nøster lyseblå Alfa ble dermed med meg hjem. Et par kvelder senere var jakken ferdig strikket - enkelt og greit :)


Oppskrift: Jakke i Alfa, Sandnesgarn mix 0-4
Størrelse: 6 mnd
Garn: Alfa - 3 nøster
Pinner: nr. 7
Tilbehør: 5-6 knapper