tirsdag 12. juli 2011

Bror - og søsterteppe i ull og alpakka


Før lillebror kommer til verden må han ha et dugelig teppe klart. Da er det ikke fritt for at storesøster også ønsker seg et. Det ble starten på bror- og søstertepper, heklet i et herlig garn fra Drops Design, Lima. Garnet består av 65 % ull og 35 % alpakka - perfekt til myke og varme tepper. Alpakka blir ofte tungt og hengende, men med en blanding av ull og alpakka unngår man dette.

Lillebrors teppe er heklet i duse blåtoner, mens storesøsters selvvalgte fargeutvalg sirkler rundt lilla og lys rosa.

Fikk du lyst å lage et selv? Her får du oppskriften - lykke til!Bror- og søsterteppe
Made by momoko


Garn: Lima av Drops Design (50 g = 90 m)
Heklekrok: nr. 4
Garnmengde: 800 g, hvorav 200 g per farge
Størrelse på ferdig teppe: ca. 90 x 115 cm

Legg opp 130 luftmasker (eller ønsket bredde) i farge 1. Det er viktig at du legger opp maskene i den heklefastheten du skal bruke på teppet. Legger du opp for stramt kan teppet fort bli skjevt.
Hekle to omganger med stavmasker i farge 1. Før du bytter til neste farge, fest tråden med 3-4 kjedemasker og klipp av tråden, slik at du lett kan hekle den inn i neste omgang. På den måten ender du opp med kun én tråd å feste til slutt.

Hekle hver farge i to omganger hver. Når teppet måler ønsket lengde, kan du enten avslutte det eller gjøre som meg; hekle en omgang med fastmasker rundt teppet. Jeg brukte det jeg hadde av restegarn i samme tykkelse. Eventuelle forskjeller i fargenyanser synes jeg bare er sjarmerende.


Henvis gjerne til momoko hvis du bruker oppskriften

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg fikk treff fra en ukjent blogg, så jeg måtte inn og se, også er det jo deg!
  Er det greit at jeg linker?
  Koselig med heklemønster!

  SvarSlett
 2. Ja her er jeg, vettu :) Kjempekoselig hvis du linker til meg, Guro. Så kanskje jeg slipper å sitte å blogge for meg selv? Hekling er jo en genial måte å lage tepper på, det går jo så raskt unna! De ble skikkelig gode og varme, de teppene.

  SvarSlett