mandag 12. mars 2012

Om å gjøre noe helt nytt

Store hvite og nydelige hekla sengetepper minner meg om min kjære mormor. Hun heklet mye, og alltid av typen hvit fin kniplingshekling. Tror ikke jeg kan huske å ha sett henne med hekletøy i tykkere garn. Hos meg er det omvendt; de gangene jeg hekler er det alltid i ull- eller alpakkagarn, og resultatet er som regel noe man kan ta på seg, noe man skal bruke. Mine heklerier er ikke nødvendigvis tenkt til pynt.

Nå har jeg imidlertid startet et helt nytt prosjekt, der jeg plukker opp (hekle)tråden til mor. Jeg har begynt å hekle på et sengeteppe til barneseng, etter en oppskrift i denne boken. For første gang har jeg gått til innkjøp av hvitt heklegarn på sånn stor rull/nøste. Ikke fritt for at jeg føler meg litt som en bestemor der jeg sitter og knoter. Vårt interiør er heller ikke preget i betydelig grad av hekla kniplingsduker og blonder (faktisk kjemisk renset for det), så jeg kan trygt si at det er noe helt nytt jeg har gitt meg ut på. Likevel, mens jeg sitter og hekler danner det seg ideer om hvordan man kan bruke resultatet i en litt mer moderne setting. Jeg planlegger til og med nye små "kniplingsprosjekter" til å sy på kjoler jeg i fremtiden snart skal få sydd til lillejenta.

Konklusjonen er at det er oppfriskende og morsomt å prøve seg på nye ting. Har alltid trodd at hekling på denne måten er skikkelig vanskelig, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Kan du hekle stavmasker, klarer du deg fint. Å hekle det pent, systematisk og rett er en annen sak....der tror jeg man må øve seg opp på.

Når prøvde du deg sist på noe helt nytt?

2 kommentarer:

  1. Du har så rett. Min mormor lagde slike ting. Jeg har en duk som jeg elsker, men den er kokt så mange ganger at det nesten ikke holder sammen lenger. Jeg skal på noe helt nytt idag. Curling med instruktør. Det er jo ikke noe håndarbeidsrelatert, men det er noe nytt som jeg ikke har gjort før. :))

    SvarSlett
  2. Lunsj i morgen ja! Det passer fint Ü
    Slik tynngarnhekling ser du ikke meg med heller, men det minner meg så absolutt om oldemora mi. Ikke rart at det er ei stund siden du har blogget, når du er opptatt med et sånt prosjekt Ü Vet ikke når jeg prøvde meg på noe nytt sist... på håndarbeidsfronten var det kanskje da jeg strikket genser til meg selv...

    SvarSlett