torsdag 30. august 2012

Vintage strikkeoppskrifter II


Min mamma elsker å strikke og har strikket i mange år. Da jeg spurte henne om ikke hun hadde noen gamle strikkeoppskrifter liggende, hadde hun jo selvsagt det. At jeg ikke har tenkt på det før! Innerst i et skap fant hun følgende til meg: 1 hefte fra Norsk Ukeblad Strikkeoppskrifter, 1 stykk Alt for Damenes babystrikk, og til slutt 1 hefte uten forside Alt for baby. Jeg kunne ikke finne et eneste årstall i noen av heftene, så her blir det bare tipping. Jeg vil tro de er ifra 50- tallet i hovedsak.

Jeg blir inspirert av 50-tallsklær - blir du?


For de minste


For de ikke fullt så små

12 kommentarer:

 1. Kjempegøy! Det er litt slik når jeg er hos mamma også - går litt på jakt :)

  SvarSlett
 2. Åh, så GØY! SKikkelig stas å finne gamle oppskrifter. Må ta meg en razzia på mammas loft, tror jeg. O, glede! :) Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 3. Min mamma har kastet alt! Helt forferdelig å tenke på ;)
  Ta godt vare på dine, det er jo så mye fint!

  Klem Therese.

  SvarSlett
 4. Har masse sånne oppskrifter jeg...blir da ikke så jeg får brukt dem med alle de fiiine nye oppskriftene som er mere forståelig ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, det er utrolig mange fine mønstre som finnes i dag - heldigvis :) De beste er ofte ikke publisert på ordinært vis heller - hurra for Ravelry :) Må innrømme at jeg bare har kikket i disse gamle oppskriftene mine foreløpig, men skal prøve meg på noen etterhvert.

   Slett
 5. Så kult å få! :) Den dametoppen til venstre syns jeg var kjempefin :) Jeg fikk en hel haug av min tantes gamle oppskrifter. Etter bildene å bedømme tipper jeg de er fra ca samme tid. Det er utrolig mye gøy, og ikke minst gøy å få arve det hun har spart på i mange år, og satt sirlig inn i perm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Synes også den toppen er fin :) Heldige du som fikk overta en tydelig høyt verdsatt samling. Det er alltid spesielt med noe som er arvet :)

   Slett
 6. Så gøy!! Ja 50 tallet er topp!! Mye inspirasjon å finne i slike hefter ;)

  SvarSlett
 7. Ojoj, for en herlig skatt!! Her finner du nok masse inspirasjon:-)

  SvarSlett
 8. Så heldig du er ! Jeg har også ganske mange av de oppskriftene mamma og bestemor brukte da jeg var liten -sånn omtrent på 60-tallet - og enda eldre ! Mye inspirasjon å finne der :-))

  SvarSlett
 9. Å, 50- og 60-tallsmønster er virkelige skatter! Ikke bare for å bruke mønsteret direkte, men også som inspirasjon Ü

  Kommer til å savne deg!!! Godt vi kan følge hverandre på bloggen. Tenk på å ta en liten husmorferie da! Ü

  SvarSlett
 10. Wow så mye fint - bare til liten og stor - en god skatt du har fått :)

  PS takk for at du la meg til din bloggliste :)

  SvarSlett