torsdag 18. oktober 2012

Høstvest i nesten-daisystrikk
Actionbilder av siste ferdige strikkeprosjekt: høstvest fra Pickles, med et forsøk på daisystrikk. Som dere sikkert ser, så er ikke daisyene slik de skal være. Det gikk ganske raskt opp for meg også, men lenge leve utålmodigheten. Jeg valgte å strikke videre med min haltende daisystrikk - shoot me! Synes resultatet ble helt greit, en litt sånn udefinerbar strukturstrikk. Dessuten tror jeg ikke daisystrikk tar seg best ut i alpakka. Strukturer har en tendens til å forsvinne litt inn i hårene, selv vrangstrikk blir litt flatt i alpakka.

I etterkant har jeg tatt meg tid til å studere denne videoen fra Pickles, og vet nå at det er kastet mitt som har blitt gjort feil. Greit å vite til neste gang. Blir nok mer daisystrikk på meg, for det er jo så fint.

Garn: Drops Alpakka på pinne nr. 3
Oppskrift: Høstvest fra Pickles, str. 6 år

10 kommentarer:

 1. Kor flott den blei, syns ikkje det gjor nåkka som helst at dem ikkje va akkurat som dem sku være :) va det ikkje arti me daisystrikk-teknikken da? Det syns iallefall æ :)
  Æ hold åsså på me et prosjekt me Daisya :)

  SvarSlett
 2. Så fin! Min filosofi er at det gjør ikke noe om det ikke er helt riktig så lenge man er konsekvent med sin egen teknikk og det blir fint likevel ;)

  SvarSlett
 3. Fiin, selv om ikke daisystrikken er helt rett:) Plundret også fælt med å få til daisystrikken når jeg strikka denne første gang. Syns det kunne vært litt bedre forklart i oppskrifta.

  SvarSlett
 4. Det ble jo nydelig! Du har jo rett og slett laget din egen teknikk, ikke daisyer men kanskje en annen blomst? Går inn i historien som Momokos roser eller fioler eller noe sånt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja ikke sant? Neei blir vel neppe et historisk mønster det her, i og med at jeg allerede har glemt hvordan jeg gjorde det ;)

   Slett
 5. Fin var den, og jeg kunne ikke se om noe var feil!
  Klem

  SvarSlett
 6. Feil nei! Kreativt heter det! det vet no alle ;) Kjempe fin :)

  SvarSlett
 7. Ser jo helt fint ut, egen vri, kult det også, kanskje har du funnet
  Opp noe helt nytt, hvem vet? ;o)
  Jeg er også litt rask og leser ikke oppskriftene nøye, og når jeg heller ikke rekker
  Opp særlig gjerne ender det sånn hos meg også, lager noe med en egen liten vri....

  SvarSlett
 8. Digger dere! Vi "feilstrikkere" er nok den nye vinen ;)

  SvarSlett
 9. Syns høstvesten din var superfin eg! :)er jo berre fint med ein litt egen vri:)
  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min:) Eg har brukt ein tekstiltusj til monsterputa ja. Kjøpt på hobbybutikk.
  God helg! sigrid:)

  SvarSlett