mandag 28. januar 2013

Gul strikkejakkeFor en god stund siden  hadde jeg denne gule jakken på pinnene. Og for en god stund siden ble den også ferdigstrikket. Kanskje på tide å vise den fram?

Jeg hadde lenge tenkt å strikke en gul jakke til A, etter en egen oppskrift jeg hadde liggende i en mindre størrelse. Etter litt måling og øking her og der, ble dette resultatet. Ganske greit, synes jeg. Nå krysser jeg bare fingrene for at jeg skrev ned endringene jeg gjorde - som dere muligens har skjønt nå så er jeg ikke så strukturert på mønsterskriving og utvikling. Jeg har fått en del henvendelser etter mønster - blant annet på soppsokkene og kortbuksene til gutt. Beklager at jeg ikke har noe tilgjengelig enda - men jeg har i hvertfall en plan om å utvikle mønster på disse. Etterhvert.... :)

Som dere ser så har jeg vannmerket bildene mine, inspirert av opplevelsen til Gurolaga. Ikke fordi jeg synes de er så profesjonelle og unike (tvet imot, de er som regel tatt i dårlig lys, og i hui og hast) men rett og slett fordi at jeg ikke synes det er greit at pengesterke firmaer "låner" uten å hente inn tillatelse bilder til eget kommersielle bruk. Andre bloggere må gjerne låne, og mine erfaringer der er at man er flinke på å linke tilbake til eier. Fra andre aktører setter jeg pris på å bli spurt først. 

Finnes det forresten en fin måte å vannmerke bildene sine på? Hva er finest; hele url'en eller kun bloggnavnet?

8 kommentarer:

 1. Kjempefin jakke! Gult er ei skikkelig galdfarge Ü

  Jeg har forresten også opplevd at bildet mitt ble "lånt" (uten lov) av et firma. Ingen unnskyldning, ingen svar på henvendelser, men bildet forsvant etter ei stund :(
  Men jeg har ikke funnet en fin måte å merke bildene på, så jeg vet ikke helt.... synes det er litt forstyrrende. Men jeg forstår veldig godt at man gjør det. Og hadde jeg funnet en fin måte å gjøre det på hadde nok jeg også gjort det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff ja, enig. Synes også merking av bilder forstyrrer. Ser at det i hvertfall ikke fungerer slik jeg har gjort det her :( Vannmerke blir dessuten feil å kalle det jeg har gjort her, når jeg tenker meg om. Er vel bare merking med tekst. Må tenke på det litt mer kjenner jeg....

   Gult er den beste galdfargen :DD

   Slett
 2. Herlig jakke i skikkelig glad-farge :) Vet ikke om en grei måte å vannmerke nei, har tenkt litt på det jeg også, har ikke kommet lengre enn til tanken, man kanskje det må vurderes igjen :/

  SvarSlett
 3. Så fin og så søt modell som poserer for mamman sin:) Har bestemt meg for å starte opp med litt håndarbeid igjen nå så bloggen min får litt mat! Er straks ferdig med ei kofte til meg selv som er spesialdesignet for kalde dager på kontoret :)Savner dere!

  SvarSlett
 4. Så bra! Velkommen tilbake :) gleder meg til å følge med på bloggen din igjen :)
  Savner dere også !!

  SvarSlett
 5. Så fin jakke:-) blir så imponert over at du lager ting ut av eget hode!

  Ja det er virkelig en uting å "låne" bilder på den måten:-/ Syns også det er kjipt å måtte merke bildene. Jeg har bare laget et lite merke i høyre , som kanskje egentlig ikke er så funksjonelt. Vanskelig det der.

  SvarSlett
 6. Knallfin guljakke!
  Gul jakke er definitivt på strikkelista mi.... :o)
  Nina

  SvarSlett
 7. Knallfin jakke!! Akkurat sånn jeg liker:)

  SvarSlett