lørdag 23. juni 2012

Strikkeoppskrifter vintage style

To gamle skatter fra henholdsvis 1946 og 1934


Gossjacka fra 1930-tallet

Som en liten dukke

Babykjole med bukse til


Kjole med puffermer 


Klær til liten gutt ca. 1940-/50-tallet 

Fra Esther Bondesen 1946

Herlige farger 

I dag kunne jeg hente disse to fine bøkene i postkassa. Jeg har en svakhet for gamle strikkeoppskrifter, og da jeg fant disse to hos et antikvariat måtte jeg bare ha dem. Den ene boken er fra 1934 (det er i hvertfall det årstallet som den tidligere eieren fra Sundsvall har notert ned på permen) og heter Stickade och virkade småbarnskläder. Den andre boken er fra 1946 og er Esther Bondesens Den nya stickboken del 2. Skulle gjerne hatt del 1 også, men kunne ikke finne den dessverre.

For noen skatter! Spesielt boken i fra 1934 med utrolig mange søte barneklær. Jeg kjenner inspirasjonen strømme på. Sjansen er vel større for at jeg bruker bildene som inspirasjon til å lage egne oppskrifter, enn at jeg skal ha tid til å sette meg inn i strikkespråk på svensk fra 1930-tallet.

Noe sier meg at det blir nostalgi-strikk på meg i sommer. Jeg er da tross alt utdannet historiker, så noe annet er vel ikke å forvente.

9 kommentarer:

 1. Så gøy å kikke i slike gamle bøker! Jeg likte godt den mintfargede kjolen :)

  SvarSlett
 2. Duogdu så skjønne. Kjolen med puffermer er jo bare helt nydelig. Det eldste jeg har er fra 60-tallet, heldigvis på norsk da.
  Kos deg med vintagesommerstrikk.

  SvarSlett
 3. For en skatt! Jeg elsker sånne gamle strikkebøker, de er vanskelige å få tak i, og har mye gøy i seg.

  SvarSlett
 4. Ååå for en skatt! Følger spent med på hva du inspireres til å laga:)

  SvarSlett
 5. Oooohoho, for noen skatter. Regner med jeg kan få en titt i dem, jeg også? Ü

  SvarSlett
  Svar
  1. Mis libros son tus libros! Klart du kan ;)

   Slett
 6. For en herlig blogg du har:) Glad jeg fant denne siden, er jo så mye fint du lager:)

  Sånne gamle strikkebøker er ordentlige skatter, har arvet noen etter min mormor,og er jo så arti å strikke etter de oppskriftene! Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 7. Hei. Så artig at det er flere som ser verdien i de gamle skattene. Jeg har vesten med fuglene i skapet mitt (det øverste bildet). Det er min mor som har strikket den i rødt og blått for maaaaange år siden. Mønsteret har jeg dessverre ikke, men har tatt vare på som du endel av de gamle oppskriftene etter mamma. Flott blogg! :)

  SvarSlett
 8. Så fine oppskrifter 😍Er det mulig å dele oppskriften av kjolen ned puffermer? Når oppskriften ikke selges lenger, er det lovv å dele dem 😊

  SvarSlett