lørdag 28. juli 2012

Et alternativ til bukse


Det er én ting jeg savner som guttebaby-mamma: å kunne kle opp småtten i kjole. Kjoler, skjørt, tunikaer og lignende er geniale plagg å ha på små barn, og enkelt og greit å ta på over strømpebuksa (som jo er det plagget som det ofte ender opp med innomhus). Kanskje det har noe med at jeg selv liker å gå i myke og mer fleksible plagg når jeg er hjemme? Da kommer nemlig skinny jeans'en rimelig raskt av meg i hvertfall.

Så hvilke alternativer har man til små søte gutter, bortsett fra bukser, strømpebukse og tightser/longser? Shortser må jo være gutters alternativ til kjole, det tenker i hvertfall jeg. Jeg har dermed strikket en høst/vinterversjon av den lyseblå kortbuksen fra i sommer, som man kan ha både strømpebukse og langarmet body eller trøye under. 

Denne shortsen er strikket i Drops alpakka, dobbel tråd. Selene er strikket bredere, og selve shortsen er strikket i rettstrikk denne gangen, med detaljer i perlestrikk. Jeg fulgte den nedskrevne oppskriften fra forrige shortsrunde, vel vitende om at jeg hadde brukt to helt forskjellige garntyper og at resultatet kunne bli så som så. Sluttresultatet ble ikke så verst, selv om jeg har notert meg ned flere endringer jeg må gjøre på oppskriften for denne versjonen av buksa, blant annet strikke den mindre vid og strikke den lengre i selve shortsen.

Hvis du forresten lurer på om jeg har blitt sponset av Garnstudio, siden jeg bruker så mye garn fra Drops, så er det (dessverre) ikke tilfelle. Jeg har bare - som så mange andre strikkere der ute - handlet på Dropssalget som var tidligere i vår :) Veldig kjekt å ha garn liggende på lur!

14 kommentarer:

 1. Kjempefin bukse med seler. Kjempeenig i at det fort kan bli ensformig i guttegarderoben, og da er jo shorts som denne et godt alternativ :) Liker også fargen, brunt passer til så mye!

  SvarSlett
 2. Den var skikkelig stilig!!!
  Der gav du meg en god ide til hva mer jeg kan strikke til småtten:)

  SvarSlett
 3. nais!!! kjempefin ny shorts!
  er så enig, så enig, det er verre å kle opp små gutter, mange flere valg med jenter Ü

  SvarSlett
 4. Skjønningen - alt kler den smukke :)
  Ja, det er viktig at gutta også får noe fint!
  :)

  SvarSlett
 5. helt enig!
  Jeg savner å kunne kle småen i noe annet enn 'kjedelige' bukser.
  Og denne shortsen er jo kjempefin! (jeg elsker selebukse/shorts)

  SvarSlett
 6. Åååå fin!! Håper det blir et mønster etterhvert;-)

  SvarSlett
 7. Så herlig! Heldig gutt du har :)

  SvarSlett
 8. Den er bare så skjønn - jeg har det på samme måte med min gutt - så kanskje det blir noen shortser på han (til neste år da det ikke akkurat er sommervarmt i år).

  SvarSlett
 9. så utrolig skjønn! Selger du mønster på denne? Kunne tenke meg denne til 1-åringen.

  Åse

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!

   Jeg har planer om å legge ut mønster etterhvert, må bare få tid til å strikke gjennom det først. Slik det ligger nå, tror jeg ingen andre enn meg selv skjønner noe av det.

   Hyggelig at du er interessert :)

   Slett
 10. Jeg er også veldig interessert i oppskrift på denne :)

  -Mette-

  SvarSlett
 11. For ei nydelig bukse. Håper det kommer mønster på denne snart.

  Isabel

  SvarSlett