onsdag 8. august 2012

En idé om en kjole

Jeg har strikket på en liten kjole i det siste, etter inspirasjon fra denne fine kjolen. Synes spesielt kneppingen oppe i tillegg til puffermer er så skjønn, og tenkte som så at det må da kunne strikkes også?

Her ser dere resultatet så lang. Det må understrekes at dette kun er en prøvekjole - ja, litt som en prøvelapp, faktisk. Proporsjonene er helt feile, og hverken mennesker eller dukker passer den. Men det er ikke meningen heller. Det er jo bare en idé om en kjole.

Videre nå skal jeg jobbe med selve kjoleformen og overgangen mellom seler og kjole, samt strikke den lenger i kneppingen (tre knapper i stedet for to). Og så må jeg selvsagt finne ut hvordan man strikker puffermer. Noen som kan (eventuelt har en hjelpsom link), så legg gjerne igjen tips :)

Jeg ser for meg det endelige resultatet - en herlig liten kjole i alpakka med søte knapper fra Rice. Her må det strikkes igjen snart.........

............må bare rydde, vaske, ta ned det gamle kjøkkenet, selge det og så få opp det nye kjøkkenet vårt. Og kanskje skynde oss på en liten fjelltur eller to hvis det blir fint vær innimellom.  Det er nemlig alle andre gjøremål enn strikking som har tatt tid i det siste.

4 kommentarer:

 1. Oj så søt! Denne kommer til å bli helt nydelig når du finner ut av detaljene:-)

  Kjenner meg igjen i det du skriver om at andre ting kommer foran. Har akkurat flyttet i nytt hus og ojoj hvor mye arbeid det er - har ikke vært på en eneste fjelltur i år.

  SvarSlett
 2. Det er gøy med knapper! Og jeg gleder meg til å se hvordan den neste kjolen blir :)

  SvarSlett
 3. Så kreativt! Man lærer så lenge man strikker :)

  SvarSlett
 4. Der er den jo! Kjempesøt, og veldig lurt å gjøre en liten test først Ü Puffermer har jeg ikke peiling på. Men kanskje noe sånt som å plukke opp alle maskene, og fordoble maskeantallet på oversiden (der puffen skal være). Hmm...kanskje det er et gratismønster en plass? På noe med puffermer.

  SvarSlett