tirsdag 2. oktober 2012

Skjørtebukse-kompromiss.....og en søt vest på toppen av det hele

Lille søte A: Jeg vil ha skjørt på i dag
Bekymret mamma: Nja, men er det ikke litt kaldt ute idag? Tror du tar bukse på.
Like søt men veldig sta lille A: NEI, jeg VIL ha skjørt på. Ikke bukse :(

Aaargh......hjelp...

Noen som kjenner seg igjen?Etterhvert som snuppa har vokst seg stor har hun også lyst å bestemme selv hva hun skal ha på seg. Ofte betyr det skjørt eller kjole. Greit det, ingen problem. Men enda er hun ikke større enn at skjørtet ofte havner i hylla og selv løper hun rundt i strømpebukse. Utover vinteren blir jo det ganske kald, det sier seg selv. Så da jeg så denne kreasjonen hos Pickles, måtte jeg bare strikke hele settet. Lille A har testet skjørtebuksa og sin gule vest på skolen idag. Fungerte helt strålende, og hun kom hjem med både skjørt og bukse på, hehe. Noe annet hadde vært litt rart, siden "skjørtet" egentlig er en del av buksa. 

Hun hadde dessuten fått kommentarer på hvor fin hun var.........og spørsmål om det var bestemor som hadde strikket? Øøh, nei, det e mamma vel! Såklart det er mammaen som har strikket! Hallo, du!

Settet er strikket i Pickles Extra Fine Merino, på pinner 3,5. Oppskriften er enkel og gikk ganske radig unna. Blir stadig overrasket over hvor enkle løsninger Pickles har - positivt ment. Og så ser resultatet mye mer komplisert ut enn det faktisk er. Veldig greit å strikke på prosjekter som går raskt unna. Og så synes jeg generelt at Pickles-designene er veldig fine.

......men jeg fikk en god del garn til overs denne gangen også, da snakker jeg nøster som ikke blir åpnet. Ikke rart det blir litt dyrt da..........

Riktignok, det skal ikke stå på det: det ekstra garnet får nok bein å gå på her i huset uansett :)

13 kommentarer:

 1. For et gøyalt og fin bukseskjørt - tenker nok det var stas å kunne gå med det :)
  Ja, jeg liker veldig godt oppskriftene til Picles. Ser stadig fine ting derfra, men har enda ikke kjøpt garn. (Blakka meg nettopp da garnbutikke solgte garn til 20 % og jeg ikke kunne holde meg og kjøpte nok til strikkefarsotten - ja, jeg fulgte saueflokken og skal strikke en Skappelen :)

  SvarSlett
 2. Nydelig! Jeg bruker både mønster og garn fra Pickles ofte. De er veldig medskyldige i mitt voksende restegarnlager, - nesten alltid ALT for mye garn... Men garnkvaliteten er nydelig, og mønstrene enkle og pene:-)

  SvarSlett
 3. Det var et nydelig sett!!
  Har en frøken på 7 som nok gjerne kunne tenkt seg slike plagg :)

  Veldig inspirerende å se

  SvarSlett
 4. Så fin skolejente :-) veldig smart sett ja. Har ikke jente selv, men har sett mange med skjørt utapå buksa nå når det har blitt litt kaldere ute.

  SvarSlett
 5. For et fint sett! Det var et supert kompromiss;-)

  SvarSlett
 6. Så fin jenta di var i kjolebuksa:) Har litt lyst å strikke dette settet selv, men syns det er finere til litt større jenter, enn til toåringer:) Ha en herlig dag:)

  SvarSlett
 7. Herlig når både mor og datter er fornøyd;) Blir nok å strikke dette om noen år jeg også! men som kommentar over blir det nok når snuppa blir litt større! Veldig praktisk at det er strikka på buksa!

  SvarSlett
 8. Kor flott det va, og kjempepraktisk :)

  SvarSlett
 9. Aha! Ser at skjørtebukse mangler i garderoben! Så fint det ble!

  SvarSlett
 10. Trykker "liker" på alle kommentarer :D

  SvarSlett
 11. Å- så utrolig flott det ble! JEg har og beundret det settet hos Pickels.
  Så artig å finne bloggen din. Du lager utrolig mye fint! Jeg kommer tilbake :-)

  SvarSlett
 12. Så morsomt å finne så fine oppskrifter. Og veldig greit når alle blir fornøyde :)
  Kjempefint ble det!

  Klem Tessa.

  SvarSlett
 13. Så fint dette settet blei! Holder på med akkurat samme sett sjølv. Har og ei jente som absolutt skal ha skjørt eller kjole kvar dag..:)
  Håper mitt resultat blir like fint som ditt!
  Sigrid:)

  SvarSlett