fredag 21. september 2012

Ullbukse i Færøy-garn


Da den ikke-strikkende mannen i huset var så heldig å måtte dra til Færøyene på jobb, fikk han beskjed om å kjøpe med seg garn hjem. Et helt naturlig ønske, sett fra mitt ståsted, men iveren stod merkelig nok ikke i taket hos den reisende: Garn? Neei....Han skulle da virkelig bare innom flyplassen, og så rett på jobb. Var ikke tid til å gå på garnjakt, nei.

Heldigvis; på Færøyene er det helt naturlig å ha garn til salgs på flyplassen. Så da ble færøysk garn på meg (fin trøst når man ikke fikk dra selv). Med god hjelp fra en norsk medpassasjer (en eldre dame som  forbarmet seg over han) fikk han kjøpt med seg hjem garn fra Navia

Av Navia Duo naturull har jeg strikket lillegutt en skikkelig god og varm ullbukse i klassisk ribbestrikk. Siden jeg har strikket en del med alpakka i det siste, så fryktet jeg at garnet skulle klø. Men etter sånn omtrent to runder ble jeg veldig glad i garnet, som faktisk er utrolig mykt og fint. Ble litt fascinert over bakgrunnshistorien til garnet også. Det ble stiftet i 2004, av en kar som opprinnelig hadde utformet bedriften som et skoleprosjekt. Når prosjektet var ferdig fant han ut at han ville satse på idéen sin videre. Nå selges Navia garn i 9 ulike land og har omtrent 600 utsalgssteder rundt om i verden. Sprekt!

16 kommentarer:

 1. Hihi, herlig:) Har også ytret et ønske om garn når mannen skal på jobbreise til Island snart;-)

  Navia Duo er et supert garn; det blir bare mykere og mykere etter bruk og holder seg kjempefint! Syns det minner litt om Nøstebarn-ull:-)

  Finfin ullbukse, den blir nok god til vinteren!

  God helg til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ooh, Island ja - definitivt et ønsket reisemål herigården. Får håpe han får kjøpt med garn til deg :)

   Du har rett i at Navia Duo minner om garn fra Nøstebarn...... Tenkte det samme under strikkingen. Synes nesten Navia var mykere å kjenne på, faktisk. Alltid kjekt med alternativer å velge mellom :)

   Ha en god helg videre!

   Slett
 2. Så gøy å få reisegave!

  Det så ut til å bli deilige bukser:) Å om de skulle klø bare litt vil de jo som regel ikke være direkte på huden...

  God helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant - den skal jo ikke rett på huden nei. Heldigvis virker det ikke som den klør...den lille stunden han hadde den på. Ikke helt der at vi må ta fram de tykkeste ullklærne enda, selv om vi bor i Nord-Norge ;)

   God helg til deg óg!

   Slett
 3. Kjekt med garn til salgs på flyplasser! Flere flyplasser burde gjøre det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig -vekk med kjipe slips, paraplyer og annet skrot man kan finne på sånne steder, og erstatt dem med garn!

   Slett
 4. Så god bukse, og godt at mannen fikk hjelp til å kjøpe garn. Fin historie som fulgte med om garnet også :) Her begynner det å bli kaldt om morgenene, så i dag måtte 1-åringen ha på seg strømpebukser under buksa og ulljakke for første gang. Høsten er for alvor kommet :)
  Go helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høsten er jo en fin tid, da :) Greit å få brukt alt man sitter og knoter ned på pinnene, eventuelt syr på maskinen ;)

   Go helg til deg i sør!

   Slett
 5. Et par gode og dejlige varme uldbukser bliver sikkert super dejlige at have på her i den kolde vinter.

  - Sigaards.dk
  Kig forbi og deltag i min Give-Away

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ullbukser er et must nord for polarsirkelen :)

   Skal kikke innom bloggen din :) Alltid gøy med give aways!

   Slett
 6. Nydelige bilder :) Jeg skulle ønske det var naturlig å selge garn på flyplassen flere steder jeg!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig! Sprit, røyk og garn - det var det de hadde på flyplassen, visstnok. Noe for enhver smak med andre ord :)

   Slett
 7. Førr ei flott og god buksa :) heldig som har fådd garn fra Færøyene!! Alltid arti me nytt garn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja elske nytt garn :) Vente på noen nøster fra Holst Garn i disse dager, spent på å prøve dem :)

   Slett
 8. Flott bukse med litt historie. Jeg spørte etter garn fra sør-korea hehe ikke like heldig med mannens reiseplass for der var ikke verken garn eller knapper å oppdrive hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, vet ikke om Sør-Korea er kjent for garn og ullproduksjon, men noe må de vel ha der også? Sikkert godt gjemt :) MEN hadde jeg fått mulighet til å bestille derifra, hadde jeg bedt han ta med fine stoffer hjem, gjerne med masse søte vesener på. Ser for meg at det er større sjans for å komme over det der :) Hadde han dratt til JAPAN hadde han i hvertfall fått lang handleliste! Nesj, dit må jeg dra selv ;)

   Slett