fredag 9. november 2012

Gledelig gjensyn


For et par år siden hadde jeg en aldri så liten marius-dille, og det ble produsert et par mariusgensere, en mariusbody og en Space Invader-genser (som jo nesten er en marius). Egentlig ikke den største produksjonen sammenlignet med mange andre strikkere, når jeg tenker meg om - men jeg hadde planer om å strikke flere saker som aldri ble noe av.




Nå har jo ikke mariusmønsteret akkurat forsvunnet i strikkeverdenen - tvert imot. Og jeg er gladelig påvirket nok en gang. Årets lille julegaveproduksjon herifra tror jeg må bli mariussokker - det tror jeg faller i smak hos de fleste. Jeg har handlet inn et lite lager av Mor Aase-garn, som er billig og greit å bruke på sokker, synes jeg. Selv liker jeg  de originale fargene best - altså rød, hvit og blå. Hvilken fargekombo er din favoritt?

Sokkene er strikket etter egen sokkeoppskrift, med mariusmønster. Jeg hadde egentlig planer om å legge ut oppskriften her på bloggen, men jeg er veldig usikker på regler for bruk av andres originalmønster i sin egen oppskrift med hensyn til videre publikasjon/salg? Er det noen som vet?

17 kommentarer:

 1. Hakke peiling på et med mønsteret, men jeg la det selv ut, selve mønsteret liger jo på nettet flere plasser så tenkte det gikk greit :/ Jeg og liker orginal fergene best, men syntes det er fint med andre også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mmh, ja det bør jo gå greit? Kan jo sjekke hvordan det står til med opphavsretten til akkurat mariusmønsteret, det er jo muligens litt spesielt siden den ble designet i moderne tid, til forskjell fra tradisjonelle norske mønstre som Fana-, Selbu- etc.

   Slett
  2. Nei ikke vet jeg, men det ligger no ute mønster på hel genser på nettet, og man finner det overalt så.. Men hvis ikke det er lov så skal jo seff også jeg fjerne det :)

   Slett
 2. Jeg liker også de originale fargene best :-)
  Kan du ikke legge ut oppskrift på sokkene og henvise til mønsteret? Da gjør du iallefall ikke noe galt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte faktisk på det som et alternativ :) Lurt!

   Slett
 3. Jeg elsker Marius - mønsteret. De originale fargene er klar favoritt, men jeg har selv en i grått,hvitt og brunt. Sist ut er ei jakke i brunt, gult og naturhvitt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, de høres fine ut. Spesielt den med gul i, den komboen har jeg lyst på selv ;)

   Slett
 4. Marius er så fint! Da jeg var 13-14 år strikket moren min knestrømper og pannebånd i mariusmønster til meg. Jeg bruker pannebåndet fortsatt, men finner ikke strømpene :(
  Jeg liker originalfargene, men synes også at andre kombinasjoner kan være like så fint :)
  Ha en fin fredagskveld.
  Klem

  SvarSlett
 5. Så gøy at du bruker det enda :) Du får strikke deg et par nye strømper til pannebåndet, da :)

  Fin fredag til deg også!

  SvarSlett
 6. Så fine strømper! Håper du legger ut mønsteret på bloggen, men veit ingenting om rettigheter til mønsteret....eg er og blitt revet med på mariusbølgen:) liker orginalen best, men syns andre farger er flott og.
  Ha ein flott helg!
  Sigrid:)

  SvarSlett
 7. Høres ut som en veldig fin gave!
  Jeg ville vært forsiktig med å legge ut selve Marius-mønsteret, vet at det har vært flere tilfeller der folk har fått trøbbel, selv bare for å bruke navnet Marius om et produkt. Henvis heller til et eksisterende mønster, så har du ditt på det rene!

  SvarSlett
 8. Så flott dem va :) Marius bli aldri feil :)

  SvarSlett
 9. Kjempefine!! Syns det er morsomt at man kan velge alle mulige farger til det mønsteret, selv om jeg kanskje syns de originale fargene er aller finest. Akkurat nå strikker jeg en Mariusgenser i brunt, hvitt og blått til nevøen i julegave.

  SvarSlett
 10. Etter en liten google-runde, konkluderer jeg med at det ikke er lov til å selge strikka klær med mariusmønster på, eller bruke marius-merkenavnet som betegnelse på egne produkter. Det er ingen problem å strikke for eget bruk eller naboens etc., men det er ved salg det blir problematisk. De som selger mariusprodukter på Epla har fått beskjed om å fjerne disse fra butikkene sine.

  Med andre ord er det nok ikke populært å legge ut deler av mariusmønsteret i tilknytning til mine sokker, nei - så det blir jeg ikke til å gjøre.

  SvarSlett
 11. Så mye fint på bloggen din! Jeg googlet etter marius-sokker og fant deg her. Gler meg til å følge deg videre.
  Klem fra Sølvi :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, så hyggelig at du synes det :) Velkommen hit!

   Slett
 12. sikke nogle lækre vintersokker:-)
  Kh Christina

  SvarSlett