tirsdag 15. mai 2012

Den fantastiske sommerbuksen som ble til risposer
Endelig skinner sola også i Tromsø, og med det gledelige gjensynet kom også et behov for å legge bort ullgenser-strikkingen og kanskje sy litt sommerklær? Med plan om nettopp det - å sy en sommerlig bukse til husets jente - du vet, sånn med strikk på bærestykket - satt jeg meg til symaskinen. Resultatet: to par risposer og et hode som kokte!

 Da jeg hadde klippet ut mønsteret til buksen, og satt klar med det fine stoffet jeg hadde valgt ut, mistet jeg motet helt. Oppskriften ble plutselig gresk, og mønsterdelene jeg hadde klippet så helt feile ut. Jeg kunne ikke risikere at mitt dyrebare gamle, gule sengesett ble oppklippet til ingen nytte. Derfor sydde jeg et par risposer i stedet, buksen får vente til en dag med bedre tid.

I mangel av erter ble det faktisk risposer, men det funket fint det også. Hadde nemlig store planer om å sy meg varmende risputer når jeg gikk gravid, men det ble det ikke noe av, og siden har en pakke grøtris stått ved siden av symaskinen. Nå ble det endelig bruk for den :)

5 kommentarer:

 1. Så nydelige stoffer! Bra du fikk brukt de til noe lurt:) Jeg er ikke spesielt god venn med symaskinen men øver meg. Sydde en lue i forrige uke til eldstegutten som ble sånn høvelig bra.

  SvarSlett
 2. Synes også stoffene er søte :) noe nytt, noe gammelt. Jeg er ikke noen supersyer akkurat, prøver og feiler hele tida. Erteposer/risposer er et perfekt nivå å legge seg på for impulssying på kvelden - det samme er smekker, tror jeg. Skal sy noen smekker neste gang :)

  SvarSlett
 3. Fine stoffer! Gleder meg til å se buksa senere.
  Kjenner meg igjen i det å prøve og feile, ingen racer jeg heller, men jeg øver og øver:))

  Klem Therese.

  SvarSlett
 4. Det er gøy å øve, da :) Håper jeg kan vise frem en bukse til slutt (eller så blir det en kjøpt variant i stedet) Sommerklær i en eller annen variant må man vel få til, ja, før sommeren er over :D

  SvarSlett
 5. Jeg øver ikke så mye, men har stor tro på mine (manglende)evner Ü Hehe, er jo bare å tegne streker med tråd, sant? Ja, altså, helt til man sitter der med ørti mønsterdeler (eller to, det kan være nok...), og ikke fatter bæra!
  Fine risposer!! Fantastisk fint fluesopp/blomst-stoff Ü

  SvarSlett