onsdag 9. mai 2012

Impulsiv Pickles-strikk uten Pickles-garn


På siste garnshopping må den ubevisste delen av hjernen min ha tatt over. Da jeg kom hjem hadde jeg kjøpt med meg nøster av Alfa - i hvit med glitter og en olivengrønn/limegrønn farge (klarer ikke helt bestemme meg for hvilken nyanse det faktisk er!) Fra før av har jeg hatt planer om å strikke I <3 U- genseren til Pickles - så jeg fant ut at det må være den jeg ubevisst har handlet inn til. Kombinasjonen impulsiv og utålmodig betyr ofte at jeg ikke har tid til å sitte meg ned og bestille garn, vente på at det ankommer i posten osv. Der og da hadde jeg tydeligvis bestemt meg for å strikke genseren, og da ble det i Alfa.

I ettertid angrer jeg på at jeg ikke ventet og bestilte garnet som hører til oppskriften....... ble ikke helt fornøyd med passformen på genseren. Jenta mi er høy og slank, og kan gjerne bruke en størrelse mindre i vidde, og et hakk opp i lengde. Jeg prøvde å regulere målene underveis, men jeg synes det er vanskelig med et såpass tykt garn. Skulle også ha brukt et pinnenummer mindre til vrangborden, den ble altfor "løs. Så genseren ble altså en smule for stor og vid for min 6-åring.

Det hindret likevel ikke henne i å ta den på seg med én gang, da. Hun syntes den var superfin. Barn bryr seg heldigvis ikke om slike rare detaljer som vi voksne. Har den fin farge, sitter bra på og ikke klør - da er alt bare velstand. Ja, og så har den jo glitter i seg! 

Det jeg ikke så når jeg kjøpte garnet, er at glitterversjonen av Alfa inneholder 3 % acryl. Skrekk og gru! Kanskje ikke så store mengder at det betyr så mye, men kjenner at jeg ikke liker det likevel...


Fikk til nød knipset et par bilder av storpia før hun skulle ut og teste genseren

I've knitted a version of Pickles' I <3 U - sweater. I used a different kind of yarn than the original (I used Alfa from Sandnes). Not sure if I liked the result, though. The sweater turned out to be a little too big for my girl. I should have used the yarn specified in the pattern. Or maybe just taken the time to measure along the way.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes den så veldig fin ut. Forstår godt at oppdagelsen av akryl i garnet fremkalte kvalmeanfall og svettetokter Ü men det var jo forsvinnende lite da! Kjempefin!

  SvarSlett
 2. Jeg syntes den ser kjempefin ut - skjønner godt at den falt i smak hos jenta di :) Og den strikkejakka under var også lekker!
  :)

  SvarSlett
 3. For en kjempefin genser! Syns den var fin på og jeg, litt stor bare :)God helg til deg!

  SvarSlett
 4. Ok, jeg er blitt litt mer enig med dere - synes ikke genseren ble så verst likevel ;) Kanskje den passer bedre til høsten - vå får satse på at den likevel ikke skal brukes før da :) Nå vil jeg ha sommer og sol snart!

  God helg til dere!

  SvarSlett