lørdag 19. mai 2012

Fair Isle- genser i alpakkaLillegutt har fått seg ny genser, strikket i Drops Alpaca. Selve mønsteret på bærestykket er lånt fra en gammel genser jeg hadde i skapet. Oppskriften på genseren er egenutviklet - og må nok tilpasses ytterligere for at jeg skal bli helt fornøyd selv. Jeg tror jeg har vært litt for ivrig på rundfellingen i starten, for genseren er litt trang i åpningen til ermene. I tillegg måtte jeg rekke opp halsen igjen, for der hadde jeg jammen også felt for mange masker og felt for stramt til slutt, så stakkars gutten min fikk ikke hodet igjennom. Når jeg da endelig hadde fått strikket en ny halsåpning, felte jeg så løst jeg kunne i frykt for å gjenta feilen. Denne gangen gikk det fint, med god klaring.

Jeg holder enda på å bestemme meg for hva jeg synes om fargene. Kan det bli for mye av det gode?Mmh, jeg tror jeg lander på at jeg synes den er kul :) Inspirasjonen til å strikke en slik genser til lillegutt fikk jeg forresten fra denne fine retro-genseren. Planen var å strikke en lik denne, men siden jeg er inne i en strikke-etter-egen-oppskrift-periode, så ble det til at jeg fant på en egen oppskrift etterhvert som jeg strikket.

Modellen var forresten ikke i det tålmodige hjørnet i dag, så det ble bare ett bilde av genseren i bruk.


7 kommentarer:

 1. Flott genser med fine farger. Kjenner mønsteret igjen. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du hatt en genser i det mønsteret? Den genseren jeg har er flere år gammel, og strikket i et ganske tykt garn - mulig alfa? Kanskje det er et gammelt mønster fra Sandnes Garn, tro? Jeg droppet en bord øverst mot halsen, syntes det ble mye på en sånn liten genser :)

   Slett
 2. ooo, fin!!!!! Du er flink Ü
  kjempefine farger synes jeg!

  SvarSlett
 3. Oj, så herlig genser!! Fargene var absolutt fine:) Så flink du er å strikke uten mønster!

  SvarSlett
 4. Nydelig genser og utrolig flotte farger!! :-) Har en utfordring til deg på bloggen min, om du har tid og lyst! :-)

  Ha en fin søndag videre! :-)

  SvarSlett
 5. Kjempe flott genser med herlige farger :) en skikkelig glad-genser!

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett