lørdag 3. november 2012

Gul strikkeinspirasjon i papirformat


Avfotografert av et foto i bladet Kamille Mor og Barn (Fotograf: Janne Rugland)

Strikkere og gulfantaster finner inspirasjon overalt - ikke bare på nettet, men også i god gammeldags (?) papirformat. Senest for et par dager siden måtte jeg kjøpe med meg Kamille Mor og Barn, og jeg skal ærlig innrømme at denne gangen var det kun på grunn av denne karrigule cardiganen som var avbildet på forsiden. Ja dessuten lokket de med en reportasje om "Ullplaggene du vil elske" på forsiden, så da sa det seg litt selv at dette bladet kom til å bli med meg hjem. Vel, vel...selve reportasjen om ullplaggene var ikke særlig sprek etter min smak, men jeg fant da et par ullplagg sneket med i resten av bladet, som fenget desto mere.

Som sagt så synes jeg den gule cardiganen ser skikkelig herlig ut. Kan se ut som om den er strikket i mohair eller kasjmir - kanskje alpakka? Litt hårete og mykt garn, i hvertfall. Og så falt jeg for de skrå stripene under armen og bak på jakka. Og ikke minst: fargen er superfin. 


Avfotografert av foto i Kamille Mor og Barn (Fotograf: Kristin Svorte)
Denne søte gule barnejakken stoppet jeg også opp med - hovedsaklig for at jeg har planer om å strikke en nesten maken selv. Jeg har nemlig oppskrift på en helt enkel og grei cardigan med raglanfelling som min mamma har kreert en gang i tiden til storjenta i huset - og den er veldig lik denne. En grei påminnelse om å komme i gang med den.

***

Takk til alle dere som er innom her, og ikke minst til alle dere som legger igjen fine ord. Jeg setter så stor pris på det :) En klem til dere alle! 

10 kommentarer:

 1. Jakka med flettemønster så morsom ut å strikke! Ble litt nysgjerrig på de "grå stripene", da...? Det går sikkert an å finne ut hvor jakka kommer fra.
  Gult er og blir en favoritt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nå ble jeg like nysgjerrig på de "grå" stripene ;) hvis du da ikke tenker på de SKRÅ stripene?

   Klarte ikke å finne ut i bladet hvor jakka kommer fra, om hun var stylet eller om det var en privat jakke. Sparer den enn så lenge som inspirasjon :)

   Slett
  2. Grå, skrå.... Ja, skrå høres bedre ut :-)

   Slett
 2. Jeg er helt enig med deg - den gule jakken er helt nydelig!! Utrolig effekt med de stripene!

  SvarSlett
 3. Enig med deg- den gule jakka var kjempefin! Fine inspirasjonsbilder du har funnet :-)
  God helg!

  SvarSlett
 4. Er også enig - den var skikkelig flott! Det går sikkert an å sende en e-post til bladet og spørre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt tips - det har jeg nå gjort :) Spent på svar!

   Slett
  2. E-post sendt og svar mottat: jakken er fra by Malene Birger :)

   Slett
 5. Takk for fin inspirasjon!
  Likte begge jakkene godt,
  spesielt den karrigule, helt spesiell med det fine mønsteret!

  SvarSlett
 6. Ja den jakka i toppen var virkelig fin - er fan av gul jeg også men ennå ikke kommet så langt at jeg har strikket en jakke. Ser ut som alpakka eller kanskje blandet med mohair(?). Fin er den uanset.

  SvarSlett