onsdag 27. juni 2012

Frøken-sokker på morgenkvisten






På småkalde, nordnorske morgener må man ha utstyret i orden. Derfor har jeg strikket et par frøken-sokker til storpia. Fine å tusle rundt i før sola (kanskje) kommer og varmer, mens man leter etter noe godt på kjøkkenet eller krøller seg opp i sofaen for å se på tegnefilm. Fine tilbehør til nattkjolen er de også - og til andre fine kjoler man måtte ha hengende i et frøken-skap.

Mønsteret er egenlaget, og består stort sett kun av kast og to masker sammen. Og jada, de er selvsagt inspirert av den tiden da jentene gikk i fine kjoler med hvite knestrømper til :)

 Nå er det derimot på høy tid med pakking av syden-kofferter for hele familien, og strikking og andre hobbyer er satt på pause i to uker. Jeg er nemlig ikke  hekta at jeg tar med strikking til 30 varmegrader. Med en superaktiv babygutt som er overalt hele dagen, er det ikke mulig å snike inn strikkepauser heller - ikke engang på flyet. 

Minner om min give away som fortsatt er mulig å delta i, helt fram til 15. juli.

Ønsker alle en fin sommertid med MYE sol :) 

lørdag 23. juni 2012

Strikkeoppskrifter vintage style

To gamle skatter fra henholdsvis 1946 og 1934


Gossjacka fra 1930-tallet

Som en liten dukke

Babykjole med bukse til


Kjole med puffermer 


Klær til liten gutt ca. 1940-/50-tallet 

Fra Esther Bondesen 1946

Herlige farger 

I dag kunne jeg hente disse to fine bøkene i postkassa. Jeg har en svakhet for gamle strikkeoppskrifter, og da jeg fant disse to hos et antikvariat måtte jeg bare ha dem. Den ene boken er fra 1934 (det er i hvertfall det årstallet som den tidligere eieren fra Sundsvall har notert ned på permen) og heter Stickade och virkade småbarnskläder. Den andre boken er fra 1946 og er Esther Bondesens Den nya stickboken del 2. Skulle gjerne hatt del 1 også, men kunne ikke finne den dessverre.

For noen skatter! Spesielt boken i fra 1934 med utrolig mange søte barneklær. Jeg kjenner inspirasjonen strømme på. Sjansen er vel større for at jeg bruker bildene som inspirasjon til å lage egne oppskrifter, enn at jeg skal ha tid til å sette meg inn i strikkespråk på svensk fra 1930-tallet.

Noe sier meg at det blir nostalgi-strikk på meg i sommer. Jeg er da tross alt utdannet historiker, så noe annet er vel ikke å forvente.

lørdag 9. juni 2012

Give away - vinn kortbukse til baby (Konkurransen er avsluttet)






Inspirert av alle de fine give awayer og blogglotterier der ute, kommer det også en give away fra meg. Jeg er ikke sponset på noe slags vis, derfor er premien fra meg en egendesignet og egenstrikket kortbukse til baby. Siden sist jeg blogget om den, har jeg byttet knapper til noen søte, sommerlige gule blomster - men hvis vinneren ønsker, kan jeg selvsagt sende med treknappene som opprinnelig ble brukt.

Buksen passer til både jente og gutt, og er ganske fleksibel i størrelse. Min babygutt er 9 mnd og stor for alderen, og passer den fint. Anslår størrelsen til 8 mnd - 1,5 år (pluss minus). Den er strikket slik at den passer med bleie på ;)

For å delta gjøres følgende:

1 lodd for kommentar
2 lodd for å bli fast leser/følger
2 lodd for å poste om og/eller linke til min give away på din blogg, med bilde og lenke til min blogg. Bruk gjerne det første bildet i dette innlegget.

Til sammen kan man da få 5 lodd :)

Vinner kåres 15. juli 2012.



Join my give away, and maybe you'll win this baby sun romper, designed and knitted by me. The size is flexible (from 8 months - 1,5 years).

1 ticket for comment
2 tickets for following my blog 
2 tickets for linking to my give away/blog on your blog. Use the first picture in this post.

At most you can get 5 tickets :)

The winner is presented 15th July 2012

mandag 4. juni 2012

Sømpakke i posten







Jeg har vunnet Smulebloggs give away, som hun hadde i samarbeid med Harstadbutikken Lykke og Lukas. Premien kom i posten i dag; en flotters sømpakke fra tyske Chamue.de. Hurra! Det er så gøy å være heldig vinner :) Spesielt morsomt var det å vinne noe fra min favorittbutikk som jeg besøker hver gang jeg er i gamlebyen. Er det noe jeg savner i Tromsø, så er det Lykke og Lukas (ja og Grottebadet badeland, men det er nå en annen sak)

I pakken fulgte det med stort sett alt man trenger for å sy en bukse til en liten gutt - tilføy kun saks og symaskin. Til og med strikk, knapper og knappenåler fulgte med. Disse pakkene er designet med sømnoviser i tankene, så alt er gjort så enkelt som mulig. Det eneste jeg savner, er en bruksanvisning på norsk eller engelsk - her er alt skrevet på tysk! Ja, svensk, dansk, fransk eller spansk hadde også vært å foretrekke - jeg kan nemlig ikke noe tysk. Får ta Google Translate til hjelp - eller samboeren - kan bli en utfordring uansett. Men når jeg får tid til overs, gleder jeg meg til å sy bukse til lillegutt.

Tusen takk Smuleblogg og Lykke og Lukas.