mandag 11. november 2013

Egenkomponert


 


I løpet av de siste månedene har jeg strikket to versjoner av denne genseren - en i brun og en i blå. Den er strikket etter egen oppskrift, inspirert av genseren til selveste kong Harald - den genseren han hadde på seg som treåring da han måtte flykte til London i 1940. 

Da jeg så bildet av den, begynte jeg straks å lete etter oppskrift på genseren. Da jeg ikke fant noen, ble jeg nødt til å improvisere. Resultatet ble en brun genser til lillegutt (min favoritt - bilde kommer senere når han sier seg villig til å være modell), og en blå i bursdagsgave til tantegutt. Begge er strikket i Kauni.

Nå for tiden strikkes det mest småplagg til julemarkedet jeg skal være med på . Om ikke julestemningen har kommet før, så kommer den i hvert fall på Hella 8. desember.  :)

15 kommentarer:

 1. så smuk! sikker på at den brune udgave også er flot

  SvarSlett
 2. Helt nydelig genser! Vanvittig bra jobb å improvisere seg fram til et slikt resultat - du er dyktig.

  SvarSlett
 3. For en fin genser! Godt gjort å egenkomponere :)

  SvarSlett
 4. Absolutt et vellykka prosjekt! En nydelig genser og flott julegave. Liker blåfargen veldig godt. Blir nok koselig og spennende med julemarked på Hella. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Åh så flott! Imponerende at du har laget det ut fra bilde, inspirasjon :)

  SvarSlett
 6. Fantastisk flott genser! Du er bare så flink Ü
  Og som jeg gleder meg til julemarkedet. Må lage et blogginnlegg selv om det tror jeg!

  SvarSlett
 7. Wow kjempefin - litt færøsk i stil og det digger jeg - gleder meg til å se den brune også :)

  SvarSlett
 8. Juhuu, så koselig med blogginnlegg fra deg igjen:-)

  Den genseren var utrolig flott! Imponert!

  Gleder meg masse til julemarked sammen med den kreative 910x-gjengen:-)

  SvarSlett
 9. kjempeflott! Har selv lett etter det mønsteret lenge! Finnes det noen mulighet for at du kommer til å legge ut ditt mønster/dine notater for salg eller lignende...?

  SvarSlett
 10. Wow, så utrolig koselig med så mange kommentarer fra dere :) Enda så lenge siden jeg har vært aktiv her inne. Det er motiverende! Tusen takk for fine tilbakemeldinger på genseren - jeg skal poste et innlegg snart med bedre bilder av både den brune og den blå.

  Når det gjelder mønster, så har jeg ikke noe fiks ferdig - genseren har blitt til mens jeg strikket på mange måter. Men har planer om å renskrive notater på denne. Dessuten er det en del praktiske problemer jeg må løse også, for å bli helt fornøyd - blant annet få til sjalkragen på en bedre måte. Strever også litt med å få økninger under ermene til å passe inn i mønsteret.

  SvarSlett
 11. Nydelig genser med stilig mønster og hals! Minner meg på en islendergenser som jeg har veldig lyst til å strikke:) Først må julegaver prioriteres!

  SvarSlett